Innowacyjne wsparcie dietetyczne dla diabetyków – projekt WUM
W Zakładzie Żywienia Człowieka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego zrealizowaliśmy projekt w ramach „Społecznej Odpowiedzialności Nauki”, promujący medycynę kulinarną jako nowatorską metodę terapii żywieniowej w cukrzycy.
W ramach projektu powstały:
- cykl warsztatów „Zdrowie od kuchni” (przygotowanie 4 posiłków dziennie w wariantach tradycyjnym i wege na cały tydzień),
- materiały do pobrania: 56 przepisów z wyliczoną kalorycznością i wymiennikami oraz listy zakupów,
- baza wiedzy: artykuły popularnonaukowe o terapii behawioralnej w cukrzycy.
Materiały są dostępne bezpłatnie dla dorosłych pacjentów z cukrzycą typu 1 i 2, a także dla lekarzy, pielęgniarek, edukatorów i studentów kierunków medycznych.
Zachęcamy do zapoznania się z efektami projektu i do współpracy w zakresie promocji tych treści wśród zainteresowanych środowisk.
Z poważaniem,
Beata Sińska
CUKRZYCA OD KUCHNI
OSIĄGNIĘCIA NAUKOWE MEDYCYNY KULINARNEJ JAKO ELEMENT TERAPII CUKRZYCY

Dofinansowano ze środków budżetu państwa
Dofinansowanie: 87 237,70 zł
Całkowita wartość: 97 237,70 zł
Dane do strony:

https://zdrowieodkuchni.wum.edu.pl/
dr hab. n. med. i n. o zdr. Beata Sińska
p.o. kierownika Zakładu Żywienia Człowieka Wydział Nauk o Zdrowiu ul. Erazma Ciołka 27; 01-445 Warszawa

Administratorem Danych Osobowych jest WUM
Ogólna klauzula informacyjna: https://www.wum.edu.pl/node/17087